SVAKI DETALJ SE VIDI: Najjači monitor na svetu ima 33 miliona piksela (VIDEO)

Autor: IDJWorld 09.01.2017.

Dell je na ovogodišnjem CES-u predstavio ceo niz inovativnih uređaja, među kojima je novi UltraSharp monitor koji predstavlja prvi 8K monitor od 32 inča. Na toj dijagonali ima više od 33,2 miliona piksela, odnosno 280 ppi, koji prikazuju milijardu boja i 100% Adobe RGB i sRGB paletu boja. U odnosu na standardni Full HD monitor on prikazuje 16 puta više sadržaja.

Trenutno su ovakvi monitori izuzetno važni u područjima u kojima je važno povećanje slike, poput montaže foto i video sadržaja, u medicini, dijagnostici ili istraživanju nafte i gasa. Monitor bi u prodaji trebalo da bude krajem marta, a cena mu je 5.000 dolara. Osim ovog monitora, Dell je najavio i nekoliko novih HDR monitora.

Osim 8K monitora, Dell je predstavio i novi KSPS & Precision, "sve u jedan" računar koje su izradili s Džekom Džozefom Pigom, muzičkim producentom nagrađenim Gremijem. Tako ovaj računar dolazi sa pravim hi-fi sistemom sa 10 zvučnika koji pružaju zvuk i do 50V po kanalu. Tu su još i 4K ekran osetljiv na dodir, podrška za Intel Xeon procesore i Radeon Pro grafika.

Pogledajte kako se vide detalji:

2018 IDJVideos d.o.o. Beograd Sva prava zadržana