Ove namirnice POD HITNO izbacite iz upotrebe

Autor: IDJWorld 05.12.2016.

Istraživanje koje je sprovedeno u Velikoj Britaniji od 1985. do 2015. godine dovelo je do saznanja da su oni koji su izbegavali pojedine namernice ili praktikovali takozvani „zapadni“ način ishrane doživeli starost bez ikakvih zdravstvenih problema. 

Ovo su namirnice koje bi ste definitivno trebali da zaobilazite:

Belo brašno: Skoro čist skrob i sadrži samo malu količinu hranljivih sastojaka originalnog zrna. Dodatne hemijske obrade dovode do formiranja supstance pod nazivom aloksan, koji se koristi u industriji za proizvodnju šećera, a koji na duge staze izaziva šećernu bolest.

Beli šećer: Ne može se smatrati hranom, već hemijskom supstancom, koja je ekstrahovana iz biljnih izvora kao što su šećerna trska ili repa. U ovom procesu se gube vlakna, kao i 90% hranljivih sastojaka.

Kravlje mleko: Odrasli ljudi gube enzime za razlaganje mleka, pa organizam samo bude opterećen nepotrebnim toksinima. U najgorem slučaju, dugotrajna konzumacija može dovesti do hormonalne neravnoteže.

Beli pirinač: Može značajno da utiče na nivo šećera u krvi, što je rizik za dobijanje dijabetesa. Preradom belog pirinča uklanja se gornji sloj i klica, pa ostaje samo deo koji se sastoji uglavnom od skroba.

2018 IDJVideos d.o.o. Beograd Sva prava zadržana