ELITNI ODREDI: Grupa koja više ne postoji, a leži na milionima (VIDEO)

Autor: Jovana Medić 28.12.2016.

Pregledi na sajtu YouTube postali su opsesija kako izvođačima tako i publici. Kada pogledate neki spot, prvo prokomentarišete koliko pregleda ima. Kako komenarišete činjenicu da jedna popularna beogradska grupa ima ukupno preko 207 miliona pregleda na ovom sajtu?

Reč je o grupi Elitni Odredi koju su činili Relja Popović i Vlada Matović. Godinama su svojim hitovima osvajali klubove, a onda je došao trenutak da se raziđu i započnu samostalne karijere.

Foto: screenshot/youtube

Ova dva druga iz osnovne škole osnovali su grupu 2005. godine. Hit "Moja jedina" postao je himna srednjoškolaca. Deklarisali su se kao reperi, da bi kasnije svoj zvuk modifikovali i prilagodili klupskoj publici.

Saradnja sa Anabelom na pesmi "Beograd" zajedno sa viskobudžetnim spotom u IDJVideos produkciji, lansirala ih je na sam vrh najtraženijih izvođača. Usledile su saradnje koje su rezultirale milionskim pregledima sa Dj Shonetom, Mijom Borisavljević, Dadom Polumentom i Nikolijom Jovanović.

Pesma "Alkohola litar", sa tada novim licem estrade, Nikolijom, osim što je postigla veliki uspeh učinila je da se izrodi ljubav između Relje i ove mlade pevačice. Ova pesma ujedno je bila i poslednja numera Elitnih odreda. Usledio je razlaz 2015. godine. Njihovi fanovi su ovu činjenicu jako teško podneli, a neki od njih krivili su Nikoliju što njihova omiljena grupa više ne postoji. Vlada i Relja izjavili su da su se razišli u prijateljskim odnosima sa ciljem da se razviju kao samostalni izvođači.

Foto:screenshot/instagram

Tako je i bilo. Reljina prva solo numera "Beograd još živi " postigla je veliki uspeh i beleži preko 26 miliona pregleda, dok Vladina "Peta brzina" ima preko 30 miliona. Nizali su se Reljini hitovi poput "Pakao od žene", "Opet te nema", "Crni sin", dok je Vlada posle "Pete brzine" izbacio još i numeru "Ne preti mi".

U planu su novi samostalni projekti, dok o ponovnoj saradnji ova dva hit mejkera za sada nema reči.

 

2018 IDJVideos d.o.o. Beograd Sva prava zadržana